Ceturtdiena, 25.04.2024, 00:39
Sveicināti Viesis

...

[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Datoru pasaule » Viss par un ap datoriem.. » BIOS uzstādijumi pirms Windows instalācijas
BIOS uzstādijumi pirms Windows instalācijas
AdminDatums: Svētdiena, 13.06.2010, 11:27 | Ziņa # 1
Admin
Grupa: Administrātors
Ziņu: 2111
Reputācija: 1000
Status: Offline
Pirms operētājsistēmas uzstadīšanas,vajag uzstādīt BIOS parametrus(basic input/output system)
Ir jābūt instalācijas CD.Lai palaistu instalācijas CD ir jātiek BIOSā(to var izdarīt kad ieslēdz datoru,parādās nosaukums,nospiežot "Delete"pogu)un iejet Advanced BIOS Features atrodam parametrus-First Boot Devices,Second Boot Devices,Third Boot Devices.Vajag izdarīt tā,lai pirmais lādējas instalācijas CD
Ja lieto disketi,tad parametros First Boot devices liekam floppy,bet ja CD,tad CD-ROM.Pēc šīm darbībām saglabājam parametrus un ejam ārā,(parasti seve and exit)Notiek datora restartēšanās un pēc tamtiek palaists instalācijas CD.

Dažām mātesplatēm BIOS var atšķirties,līdz ar to arī izvēlnes punkti,parametri,kā arī nosaukumi.Vajag atrast kur ir First Boot Device.
Kad viss ir ielādēts,mēs redzam melnu ekrānu ar komandjoslu(ja jūs instalāciju veicāt no CD,tad parasti tas automātiski palaiž kādu failu menedžeri Norton Commander-Volcov Commander)

Rakstam komanjoslā "format c:/q"un nospiežam Enter.Tādā veidā tiek attīrīts cietais disks,ja vajadzēja ko saglabāt,tad vajadzēja par to parūpēties iepriekš.Pēc formatēšanas var norestartēt datoru Ctrl-Alt-Delete,iejiet BIOSā un atgriezt uzstādījumus,tas ir uzlikt HDD

Tālāk uzstādam BIOSu,lai sistēma pēc tam negļukotu,šie uzstādījumi ir svarīgi.
Pēc tā,kad viss tika attīrīt,mēs ieejam BIOSā.
Punkt "Halt On"(izvēlnē "Standart CMOS Features")Šis parametrs atbild par kļūdām,pie kurām datora palaišana tiks pārtraukta.Liekam-"no errors".Šis parametrs dažreiz var izskatīties kā "All errors"tad vajadzēs izvēlēties "Disabled"

Virus Warning –ja ir šis parametrs,tad to vajadzētu atslēgt"disabled"jo OS Windows XP,BIOS uztver ka vīrusu,šis punkts paredzēts jūsu datora pasargāšanai no vīrusiem.

HDD S.M.A.R.T. –Izslēdzam pirms Windows XP uzstādīšanas.Pēc tam,kad būs uzstādīta OS,draiveri,un viss tiks uzstādīts,tad šo parametru ieslēdzam atpakaļ.
USB 2.0 – Arī šo slēdzam ārā.

AGP Apertury Size – Liekam 1/2 no atmiņas, tas ir ja jums ir 512 Mb, tad liekam 256.
ACPI – regulējam māteplates barošanas standartus

Dažkārt uz par OS gļukiem var būt vainojami vīrusi,kurus var pat nepamanīt.Ja neizdzēsīsiet vīrusu,tad pat pēc formatēšanas tas var saglabāties un atsākt traucēt datora darbību.

Pēc šiem uzstādījumiem var ķerties klāt WinXP uzstādīšanai.

http://www.labirinta.net/RRsmolka.htm

 
Forums » Datoru pasaule » Viss par un ap datoriem.. » BIOS uzstādijumi pirms Windows instalācijas
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: