Piektdiena, 29.03.2024, 05:56
Sveicināti Viesis

...

[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Datoru pasaule » Viss par un ap datoriem.. » Ja pazuda skaņa.
Ja pazuda skaņa.
AdminDatums: Svētdiena, 24.06.2012, 14:16 | Ziņa # 1
Admin
Grupa: Administrātors
Ziņu: 2111
Reputācija: 1000
Status: Offline
Ja datoram nav skaņas,tad iespējamās vainas jāmeklē vai nu aparatūras,vai sistēmas vidē.Tas nozīmē ka vaina ir vai nu akustiskajā sistēmā(tumbiņās)j,jeb operētājsistēmas uzstādījumos,jeb arī dažu programmu uzstādījumos.No operētājsistemas tas nemaz nav atkarīgs,jo skaņa var pazust gan vecajās,gan jaunajās operētājsistēmās.Pat ja par visu akustiska sistēma nebūs no lētākajām.
No sākuma vajadzētu atrast skaņas pazušanas vainu.Izdarīt to var vairākos veidos.Meiģināsim atjaunot skaņu pakāpeniski,karts nākamais solis tuvinās mūs pie vainas atklāšana.

1.Pameiģinat pārstartēt operētājsistēmu.Skaņa var parādīties pēc restarta,ir bijuši ari tādi gadijumi.

2.Pārbaudīt akustiskās sistēmas savienojumus(vai ir pieslēgti visi vadi,gan pie tīkla,gan pie paša datora)

3.Pārbaudīt vai uz tumbiņām ir ielsēgta ieslēgšānas poga,vai ir uzgriezts skaļums.

4.Apakšā labajā stūri ir skaļruņa ikona,pārbaudam vai tur nav izlsēgta skaņa,ja ir,tad vienkārši ielsēdzam to.Tā pat vajadzētu pārbaudīt skaņas līmeni,iespējams tas jums ir uz minimuma,ar peles palīdzību izvēlamies sev tīkamu skaņas līmeni

5.Pārbaudam akustisko sistēmu uz cita datora(plejera,mp3 atskaņotāja un.t.t)iespējams vaina ir pašā akustiskajā sistēmā.

6.Ieejam Device Manager un pārbaudam vai nav nezināmo ierīču,parasti tās tiek atzīmētas ar jautājuma vai izsaukuma zīmi.Lai tiktu uz Device Manager,ieejam Start---Kontroles panelis----Sistēma un drošība.
Lai visas ierīces datorā darbotos kārtīgi,tām vajadzētu būt atpazītām Device Manager,ja tas tomēr tā nav,tad tie objekti ir atzīmēti ar izsaukuma zīmēm un tās ierīces nedarbosies.Ja šādas ierīces uzrādas,tad vajadzētu uzstādīt(uzinstalēt) atbilstošu draiveri.Iemeslu kāpēc nestrādā skaņa Jūs varat redzēt Device Manager.

7.Uzstādiet vajadzīgos draiverus.Lejupielādēt draiverus labāk no izstrādātāju mājaslapām.

8.Pameiģinam uzstādīt uz datora citu skaņas karti(ja to varat no kāda aizņemties,vai Jums jau ir vēl viena) Ja skaņa parādijās,tad iespējamā vaina ir bijusi skaņas kartē,to var vienkārši apmainīt pret citu.

9.Pamiģiam atjaunot sistēmu ar System Restore,iespējams tas ko var labot.Izvēlamies atjaunot sistēmu līdz tam brīdim,kad vēl skaņa darbojās.

10.Varam pilnībā pārinstalēt operētājsistemu.Tiklīdz sistēma tika pārinstalēta,uzstādām mātesplates draiverus un pēc tam skaņas draiverus.

http://entercomputers.ru
 
Forums » Datoru pasaule » Viss par un ap datoriem.. » Ja pazuda skaņa.
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: